© Copyright 2021 OMEGA-SKINZ - All Rights Reserved

Rookie
Rookie

Omega-Skinz Rookie Training

Speciaal voor beginners die nog geen ervaring hebben maar die vakkundige basistechnieken willen leren, om verder door te kunnen groeien tot de beste wrappers in de industrie.


DUUR TRAINING: 1 DAG

Het monteren en wrappen van grote vlakken met zelfklevende folie lijkt makkelijk. Althans, op Youtube en social media. Maar is het zo eenvoudig? Hoe is het eindresultaat ná 2 weken?

Laat je nooit misleiden door deze prachtige filmpjes en foto’s.

De kans op problemen zoals loslaten, luchtbellen, omkrullen bij de randen en overstrekking is groter dan je misschien zou denken. Dit komt omdat er meerdere factoren meespelen waardoor deze problemen kunnen ontstaan.

Zo kunnen substraten (het oppervlak; autolak bijvoorbeeld) allemaal een andere oppervlaktespanning hebben en dus anders aanvoelen bij het monteren van wrapfolies. Sommige autolakken plakken dan erg hard en andere juist helemaal niet. En weer anderen hebben een kunststof ondergrond waardoor zelfklevende folies na enige tijd worden afgestoten.

Ook zit er verschil in zowel de belijmingen als de folies van verschillende folie-merken en foliesoorten. Elke lijm- en foliesoort heeft een andere toepassing en kan dus een andere verwerking nodig hebben.

En wat denk je van het reinigen, ontvetten en montageklaar maken voor het voertuig? 50% van de problemen zijn hier aan te wijten.

Dan hebben we nog de afwerking. Wanneer dit niet volgens de juiste methode gedaan wordt, zal je er onherroepelijk een boze of ontevreden klant aan over houden. Kortom, voldoende stof tot nadenken.

Vraag jezelf dus af: heb ik voldoende basiskennis voor een perfecte montage? Weet ik alle bovengenoemde problemen te voorkomen?

Locatie

Omega-Skinz fabriek (Grafityp), België

Maximaal

Maximaal aantal personen: 6

Duur training

1 dag 9:00 - 16:30

Inclusief

Lunch, drankjes + startpakket gereedschap

DIT GAAN WE JOU LEREN:

THEORIEVAKKEN

  • MATERIAALKENNIS - foliesoorten en eigenschappen
  • REINIGEN - de grootste problemen beginnen hier
  • VERSCHILLENDE SUBSTRATEN - verschillende autolakken en kunststoffen

PRAKTIJKVAKKEN

  • REINIGEN - grote oppervlakken, kieren en naden bij grill en lampen
  • RAKELEN - kleine stroken en smalle banen, de juiste houding en beweging, zeer sterk hechtende folies mét en zónder luchtkanalen
  • MONTEREN - en rakelen vlakke substraten
  • MONTEREN - en rakelen licht gebogen substraten (gebruik warmte)
  • AFWERKEN - van de randen op diverse manieren zónder snijden

Speciaal bedoeld voor beginnende wrappers en installers zónder enige ervaring


Boek jouw training hier:

LETS GO!